Sfarsitul adaptarii starea mentala care aduce succesul – Workshop

PRBAR Academy > Cursuri PRBAR Academy > Sfarsitul adaptarii starea mentala care aduce succesul – Workshop

Sfarsitul adaptarii starea mentala care aduce succesul

 

Detalii

Modelel noastre mentale, ne ajuta sa ne formam propria realitate.

De obicei, in momentul in care intampinam un obstacol avem doua optiuni majore de a continua:

  1. Prima optiune care are ca scop major protectia, asimilarea, adaptarea la situatie si supravietuirea are ca mesaj principal intern “trebuie sa fac si asta…”, un mod de a vedea lucrurile care este puternic reactiv si restrictiv. Obiectivul final al acestui tip de raspuns este evitarea obstacolului. Asa ajungem la etapa de asimilare a situatiei si la adaptare, chiar si cu riscul mai putin constient de a ne confrunta ulterior cu rezultate nedorite. In loc de rezultate extraordinare, ele vor fi cel mult mediocre, insa protectia emotionala imediata este implinita, chiar daca intr-un strat mai profund conduce la un sentiment final de dezamagire. Un alt aspect negativ al acestei prime optiuni este faptul ca indentitatea individuala este transferata altora, acesta fiind de fapt factorul maxim limitativ si, in unele cazuri, realmente blocant. Prima optiune care ne mentine in zona de siguranta, de ceea ce stim deja ca stim, reprezinta o situatie in antiteza puternica cu orice exprimare a potentialuli uman.
  2. Cea de-a doua optiune are ca scop principal descoperirea potentialului real si a unor posibilitati noi. Mesajul intern in acest caz este “mi-ar placea sa…”. Astfel, focusul se pune pe actiunea care este generata de procesul de definirea corecta a obstacolelor (nu ceea ce par a fi, ci ceeea ce sunt). O etapa ulteriora definirii corecte, setarii unui limbaj comun si implicit a capatarii acordului intregului grup, este o etapa definitorie a facilitarii care presupune experimentarea cu posibile variante de ajungere la rezultatele dorite, luand in considerare provocarile reale ale grupului.

Acest program propune ca  intr-un format de worckshop interactiv, sa exploram impreuna posibilitatea de a modifica felul prin care percepem situatiile neprevazute din activitatea de zi cu zi si cum putem privi provocarile ca pe noi oportunitati de evolutie profesionala si personala.

Grup tinta

Persoane aflate in pozitii de management care activeaza in domenii dinamice, in continua schimbare si care doresc sa adopte un model mental mult mai eficient care sa le ofere rezultate deosebite atat pe plan personal cat si pe profesional intr-un context de stres redus.

Obiectivele cursului

  1. Eliminarea feedbackul compensatoriu;
  2. Invatarea unui model complet nou de comunicare  ( feed forwoard)
  3. Identificarea unor alternative eficiente de modele mentale;
  4. Scaderea nivelului de stres in situatii noi;
  5. Identificarea si schimbarea unor  pattern-uri comportamentale ineficiente;

Tematica

  1. Prezentarea celor doua modele mentale si ale conceptelor din spatele lor  (1 ora) – teorie, exemple, exercitii
  2. Modalitati de trecere dintr-un model mental in celalalt  (1 ora) – exemple, exercitii dezvoltate din experientele reale ale participantilor
  3. Dezvoltarea planului de actiune (1 ora) –  exemple, exercitii

Facilitator

Mihai Stanescu este fondatorul companiei RoCoach, prima companie care furnizeaza servicii exclusive de coaching de nivel premium In Romania. In aceasta calitate are la activ peste 10.000 de ore de executive & business coaching de nivel premium, livrate catre clienti individuali, catre grupuri de oameni de afaceri si echipe de management.

In ultimii 16 ani a implementat proiecte de dezvoltare organizationala prin coaching cu peste 500 de companii private din Romania si Sud-Estul Europei (Austria, Grecia, Ungaria, Bulgaria).

Proiectele de coaching pe care le-a dezvoltat si implementat se concentreaza pe:

  • dezvoltarea capacitatilor de management operational, tactic si strategic
  • trasformarea modelelor de afaceri ale antreprenorilor catre atingerea succesului In business
  • acompanierea liderilor de business In generarea si implementarea de viziuni noi si In gasirea de noi nise de dezvoltare
  • schimbarea de cultura organizationala: comportamente, relatii, tipuri de interactiuni Intre persoanele-cheie din companii
  • facilitarea accesului companiilor-client la nivele superioare de business: strategii noi, securizarea investitiilor In dezvoltare, cresterea cifrei de afaceri, implementarea de noi produse si servicii
  • acompanierea liderilor de business In schimbarea mentalitatilor si a structurilor Invechite

In prezent este membru al Federatiei Internationale de Coaching (ICF), al European Mentoring & Coaching Council (EMCC) si membru fondator al Asociatiei Romane pentru Coaching (ARC).

In 2007 si 2013 a avut onoarea de a primi premiul “Coach Of The Year”, ca recunoastere atat a contributiei  In cresterea notorietatii coaching-ului in Romania, cat si a rezultatelor activitatii de coaching.

Durata/Perioada

Programul are o durata de 3 ore si se va desfasura in data de  ianuarie 2018, in intervalul orar .

Investitie

Discounturi

Inscrie-te!
Taxa curs: 100 lei. Taxa se aplica doar celor care nu sunt membri PRBAR.